lauantai 29. toukokuuta 2010

Jane Siberry

Tämä posti jäi julkaisematta jostain syystä aiemmin. Julkaisenpa sen nyt. Kirjoitus on kirjoitettu alunperin toukokuussa.

---

Kirjoitan nyt ihan toisesta aiheesta. Tai ei ihan, musiikista ja taiteesta on edelleen kyse. Minulla oli onni päästä keskiviikkona kuuntelemaan Jane Siberryn salonkikonserttia, kun ystäväni Päivi onnistui saamaan hänet esiintymään kotiinsa Riihimäelle. Minulla oli myös kunnia esiintyä lämmittelijänä Anni Mattilan kanssa. Lauloimme Annin kanssa molemmat alkuun yhdet omat kappaleemme.

Jane Siberry oli minulle uusi tuttavuus ja erittäin mieluinen sellainen. Kanadalainen artisti hylkäsi suuret estradit ja muun omaisuuden ja kiertää nykyään maailmaa pitämässä faniensa kotona pienimuotoisia salonkikonsertteja. Jane myös laittoi tässä kuussa koko lähes 30 vuoden aikana kertyneen kataloginsa ladattavaksi ilmaiseksi nettisivuiltaan www.janesiberry.com.

Janen konsertti oli vaikuttava! Hän yhdisti esityksessään puhetta sekä lauluja sisältäen tunnetuimpia kappaleitaan sekä lauluja uusimmalta levyltään 'With What Shall I Keep Warm?'. Moni noin kolmekymmenpäisestä yleisöstä oli kyynelissä ainakin Mama Hereby:n aikana. Eläydyn itse keikkoihin siten, että kuuntelen tarkkaavaisesti ja tajuan vaikutuksen useimmiten vasta jälkikäteen. Niin kävi nytkin. Sain Janelta lahjaksi tuon hänen uusimman levynsä ja olen kuunnellut sitä pari päivää tiiviisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti